Nu har det snart gått tre veckor på praktiken och all information som fyllde hjärnan på gränsen till bristning förra veckan har börjat släppa. Idag fick jag äran att skriva protokoll för första gången under inköpsmötet, den blev inte helt perfekt och efter hjälp och justering av vår inköpschef Helen så blev det bra. Nästa gång så kommer jag kunna göra det själv, vilket känns bra.

Efter många felberäkningar på mängdningar och hjärnvurpor efter all korvstoppning så börjar det som sagt att släppa och från och med nu vet jag hur det ska gå till och vad jag gör fel! Jag lär mig otroligt mycket hela tiden och jag ångrar inte en sekund att jag sökte om att få göra ett COOP-år.

Men det är inte bara mängdning och protokollskrivning på schemat. Igår hela gänget på inköpsavdelningen iväg på en hemlig aktivitet som Helen hade ordnat åt oss. Vi började med att samlas utanför kontoret och sedan gick vi ovetande tillsammans emot vår destination.
Destinationen var Amandas, en restaurang, där vi fick en fördrink och tilltugg. Sedan förklarade presenterade kocken sig för oss och förklarade att vi skulle få laga mat tillsammans. De delades in i tre olika lag; jag & Erik
Ove & Helen & Sten,
Jonas & Patrik.
 
 
Till förrätt blev det en grön-och vit sparrissallad med parmesanost, krutonger samt pocherat ägg. Varmrätten blev en lammytterfilé med vårprimörer, friterad chévre och lammsky och till efterrätt créme brûlée med färska bär. Säger bara ett ord, MUMS! Men förutom väldigt god mat så var nog det bästa att få träffa alla kollegor utanför kontorets väggar! Matlagning på högsta nivå.

Nu är det dags för mig att bege mig ner till stan och äta middag med mina kära vänner, känns lyxigt att få äta ute på restaurang två dagar i rad ;-) 

 

Efter två år nergrävd i böcker om byggfysik, matematik och konstruktion kände jag att jag fortfarande hade mycket att lära mig. Men hur skulle jag lära mig allt det där som inte står i några studieböcker? Svaret på den frågan är så klart praktik! Efter ansökningar och intervjuer fick jag i maj ett erbjudande av JM AB i Uppsala om att göra ett COOP-år hos dem och jag nappade direkt.

 

COOP står för cooperativ education och är en chans för studenten att utvecklas och bekanta sig med branschen innan det är dags för det sista året på utbildningen. Under ett år får studenten vara på olika delar av företaget såsom inköp, produktion och anläggning.

 

Här sitter jag nu, inne på min andra vecka på inköpsavdelningen och stormtrivs. Varje dag får jag lära mig någonting nytt och spännande. Min handledare visar mig hur allting går till och ger mig uppgifter som ger en inblick och känsla av hur det är att jobba som inköpare.

 

Men nu undrar ni säkert, vem är jag då? Mitt namn är Katharina Hillman och är en nyfiken och glad tjej som precis läst klart andra året utav en treårig högskoleingenjörsutbildning inom byggteknik. Innan det är dags för att göra klart det sista studieåret så blir det som sagt ett COOP-år på JM. Jag ser verkligen fram emot att få lära mig mycket mer inom bygg och förhoppningsvis kommer det att ge mig en bättre inblick och förståelse när jag kommer tillbaka till skolan igen.

Under året kommer jag blogga om livet som praktikant och skriva om allt möjligt som jag får lära mig!